Diferența dintre comenzile online plătite cu cardul și comenzile online cu plata la livrare. Două aspecte la care nu te-ai fi gândit

Citește articolul pe dcnews.ro

Cristian Pelivan, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, a explicat de ce sunt preferate plățile cu cardul atunci când vine vorba de shopping-ul online.

„Noi încurajăm plățile electronice, pentru că, din perspectiva magazinelor online, un client care plăteşte cu cardul este mult mai probabil să şi ridice comanda. Un client care preferă cash/ramburs la livrare are o rată de retur mult mai mare, o rată de refuz a coletului. Comandă, trebuie să îi vină neapărat curierul acasă, nu poate folosi livrarea punct fix, la locker, care sunt mai prietenoase cu mediul şi mai ieftine pentru consumator.

Atunci, da, noi încurajăm plăţile electronice şi ne dorim cât mai multe persoane să plătească cu cardul. Mai este un motiv, pentru că lumea are impresia că numerarul este gratuit. Nu, costă, de multe ori, mai mult decât plata cu cardul pentru mine, în calitate de operator economic”, a spus Cristian Pelivan, în emisiunea D’Economic News.

Scroll to Top